У Чорному морі знайшли кишкові інфекції: які саме

Одеситів закликають не купатися у морі

В Одесі щоденно здійснюється відбір морської води та проводиться дослідження за бактеріологічними, мікробіологічними, вірусологічними та санітарно-хімічними показниками. Спеціалісти зафіксували наявність групи кишкових інфекцій в морській воді.

Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб МОЗ України.

При вірусологічному досліджені проб морської води виявлено позитивний результат  РНК ротавіруса А, ДНК астровіруса та Salmonella. Проте випадків холери в Одеському регіоні не зареєстровано, збудник холери з навколишнього середовища також не виділявся. 

Ризик виникнення ускладнення епідемічної ситуації в рекреаційній зоні існує у разі активного водокористування населенням (купання в морі, вживання морепродуктів, вилов риби).

Тому наполегливо рекомендуємо не купатися в морі, утриматися від придбання морських продуктів з лотків, на ринках, у приватних осіб, вживати і використовувати тільки безпечну воду з перевірених джерел або кип’ячену, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що екологи повідомляють, що в Чорному морі можуть загинути амфібії та риба. Про це розповів Владислав Балінський - екоактивіст. На своїй сторінці у Фейсбук він зазначив, що море вирішило забрати сміття з берегів Одещини і частково його “перемолоти”.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися