В Одеській області у пробах води виявили інфекційну хворобу

Мешканців регіону закликають не купатися

В Одеській області у пробах води виявили  інфекційну хворобу - ротавірус. Мешканцям регіону слід утриматися від пиття води з відкритих джерел.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в ефірі національного марафону "Єдині новини".

Холери у морській та річковій воді на Одещині ми не знаходимо, але декілька днів поспіль виявляємо ротавірус. Це гостра кишкова інфекція, якою можна заразитися при купанні у водоймі та при вживанні брудної води, – повідоми головний санлікар.

За його словами, криниці та власні джерела людям краще не використовувати. При цьому необхідно пити воду тільки бутильовану і належної якості.

Також звертаємо увагу населення на те, що поки деякий час вартує не купувати рибу, особливо в несанкціонованих точках продажу. Оскільки ми не виключаємо того, що через мор риби частина може якимись недоброчесними громадянами перепродаватися і готуватися в неналежних умовах, – застеріг головний санлікар.
Нагадаємо, "Коментарі" писали, що через підрив дамби Каховської ГЕС на екосистему півдня України та зокрема акваторію Чорного моря звалилось велике навантаження. Пік цього спостерігався з 9 по 11 червня.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися