В Одесі після укусу собаки госпіталізували молодого хлопця

У разі нападу тварини обов’язково звертайтеся за медичною допомогою

В Одесі 13 червня на лінію "103" надійшло два повідомлення про укуси собак. Всього на проспекті Добровольського постраждали троє людей.

Про це повідомляє Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області.

Одного з них — 18-річного хлопця довелося госпіталізувати до Міської клінічної лікарні із ранами передпліччя та гомілки.

Шановні одесити, будьте дуже обережні. Зайвий раз не наражайтеся на небезпеку — обходьте вуличних собак здалеку. У разі ж нападу тварини, обов’язково звертайтеся за медичною допомогою. Медик зможе фахово оцінити ситуацію і визначити, чи є необхідність щеплення проти сказу, - йдеться в повідомленні. 

Що робити при укусах тварин?

- При важких укусах негайно викличте швидку медичну допомогу.

- Переконайтесь у відсутності небезпеки.

- За можливості ізолюйте домашню тварину, бродячу чи дику тварину — запам’ятайте або сфотографуйте.

- Ретельно промийте укус протягом 5 хвилин 20% мильним розчином — в лужному середовищі вірус сказу гине.

- 20% мильний розчин можна зробити так: шматок туалетного або, краще, третину шматка господарського мила розчинити в двох склянках води.

- За наявності кровотечі зупиніть її, притиснувши рану на пару хвилин стерильною марлевою серветкою.

- Обробіть рану 3% розчином перекису водню або 0,05% розчином хлоргексидину. Не бажано використовувати антисептики, що містять спирт, через загрозу опіків.

- Накладіть на рану стерильну пов’язку.

- При легких укусах та укусах середньої важкості протягом дня зверніться по медичну допомогу в травмпункт, де вам оброблять рану, призначать подальше лікування, за необхідності — введуть сироватку проти правця, дадуть чіткі вказівки, в які установи повідомити про підозрілу тварину.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що 175 тварин врятували одеські зооволонтери з затопленої Херсонщини. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Яна Титаренко, голова ГО “Закон природи”. Крім того, волонтерка зазначила, що у центрі адопції тварин зараз залишилося всього 20 котів та собак.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися