У центрі адопції тварин залишилось всього 20 котів та собак

Одеські волонтери відвантажили 20 тонн корму для тварин та відправили на Херсонщину

175 тварин врятували одеські зооволонтери з затопленої Херсонщини. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Яна Титаренко, голова ГО “Закон природи”. Крім того, волонтерка зазначила, що у центрі адопції тварин зараз залишилося всього 20 котів та собак.

“Перші дні були дуже насиченими, ми вивезли 175 тварин з Херсонщини. Одесити дуже активно розбирають врятованих тварин, у нас залишилося лише 20 тварин, переважно це хворі чи старі, решту ми роздали”, – зазначила Титаренко.

Волонтери повідомили, що завдяки допомозі одеситів до Херсонського регіону вдалося відвантажити 20 тонн корму. Ба більше, зараз формується ще одна партія.  Водночас, волонтери впевнені, що  багато тварин вже загинуло.

“До них просто не встигнули добратися. І це не тільки коти та собаки, це і свійські тварини – корови, кози, кури, і дикі дрібні тварини та птиці”, – розповіла волонтерка.

Як додав волонтер Олексій Білецький, немає майже ніякої інформації щодо врятованих тварин на окупованих територіях. “В мене є неперевірена інформація, що кінний клуб “Буцефал” був затоплений і всі коні там загинули”, – розповів Білецький.

Раніше “Коментарі” писали, що потреба херсонців - це вода. Одеські волонтери під щоденними обстрілами роблять усе можливе, щоб забезпечити Херсонський регіон найнеобхіднішим. Так, з 14 червня в Херсоні відкриються сім пунктів питної води. 

Нагадаємо, що внаслідок повені, спричиненої підривом та руйнуванням дамби Каховської гідроелектростанції в Херсонській області, жахлива подія сталася на пляжі "Золотий берег". Тут було виявлено труп самця крапчатого оленя, який потрапив на морське узбережжя. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися