Скільки “Калібрів” залишилось в морі після ракетної атаки Одеси

Військові закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги

Станом на 10:30 14 червня в Чорному морі виявлено шість кораблів ворожої сторони, що перебувають у стані бойової готовності. Серед них є два носії крилатих ракет типу "Калібр", загальний залп який — 16 штук. 


Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України.  

Скільки “Калібрів” в інших морях  

Доцільно звернути увагу на ситуацію в Азовському та Середземному морях. Наразі в Азовському морі знаходиться один ворожий корабель, який не є носієм крилатих ракет. Разом з тим в Середземному морі вісім кораблів, без “Калібрів” на борту.

Порушення Міжнародної конвенції 

Судна країни-агресора здійснювали рух із порушенням Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS). Так, за добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили: 

  • до Азовського моря – 3 судна; 

  • до Чорного моря – 6 суден.


Нагадаємо, що сьогодні вночі ворог здійснив черговий підступний обстріл мирної інфраструктури Одеси. За останніми даними окупанти направили на місто чотири крилаті ракети типу “Калібр” з кораблів у Чорному морі.

Також зазначимо, що Одеська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, ч. 2 ст. 438 КК України). Сьогодні вночі, окупанти, застосовуючи заборонені міжнародним правом засоби ведення війни, здійснили ракетну атаку по Одесі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися