Через обстріл міста пошкоджень зазнала Одеська кіностудія

Вибуховою хвилею були пошкоджені центральний вхід

Внаслідок ворожої ракетної атаки по Одесі у ніч на 14 червня зазнала пошкоджень і Одеська кіностудія. Вона є одним з найстаріших кінопідприємств світу.

Про це повідомляє Одеська кіностудія.

Руйнування спричинені ударною хвилею від вибуху. Ніхто з працівників підприємства не постраждав.

Кіностудія є всесвітнім культурним надбанням. Це важливе місце не лише для українців, а й для світової культури в цілому, адже саме тут понад сто років тому зародився національний кінематограф.Кіностудія знаходиться на відстані близько одного кілометру від епіцентру вибуху, тож можна лише уявити, яких жахливих руйнувань зазнали житлові будинки, що прийняли на себе основну силу вибухової хвилі, - йдеться в повідомленні. 

Вибуховою хвилею були пошкоджені центральний вхід в адміністративну будівлю зі сторони Французького бульвару, а також два цехи — підготовки зйомок та обробки плівки. У першому частково зруйнувалася стеля, у другому вибито 13 вікон.

В Одесі та області від ракетних ударів загинули 3 мирні жителі, 13 отримали поранення. Внаслідок повітряного бою, вибуховою хвилею пошкоджено бізнес-центр, навчальний заклад, житловий комплекс, заклади харчування та крамниці в середмісті. Попередньо, шість осіб отримали поранення різного ступеню важкості. Також ракета влучила в складське приміщення однієї з торговельних мереж, три співробітники складу загинули, сім отримали поранення.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що комунальні служби Одеси ліквідують черговий терористичний акт країни-агресора. На місці розгорнули міський оперативний штаб.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися