На Одещині заборонять купатися та ловити рибу — санітарний лікар

Фахівці провели понад тисячу досліджень води

З понеділка, 19 червня, на територіях Херсонської, Миколаївської та Одеської областей заборонять купатися та виловлювати рибу. Показники річкової й морської води суттєво погіршуються.

Про це повідомив під час брифінгу заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Ігор Кузін.

В Одеській області ситуація досить ризикована, тому закликаю громадян не користуватися водоймами, не купувати рибу в невстановлених місцях та не виловлювати рибу, — наголошує головний санітарний лікар.

Водночас станом на 15 червня епідемічна ситуація стабільна у п'ятьох областях: Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській та Одеській. Наразі немає спалаху інфекційних захворювань, спостерігаються лише сезонні рівні захворюваності на гострі кишкові інфекції.

Фахівці провели  понад тисячу досліджень води — питної централізованої, децентралізованої, поверхневих водойм. Також були встановлені прилади для швидкого аналізу питної води, які показують результат основних мікробіологічних показників води упродовж 18 годин.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одеському узбережжі зафіксували цвітіння води. Це небезпечні процеси, які можуть призвести до доволі поганих наслідків. Також у море течія продовжує приносити небезпечні "сюрпризи" з дна Каховського водосховища





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися