На Одещині зростає мінно-вибухова небезпека: перебування на пляжах заборонено

В Чорне море водою з Дніпра приносить ворожі міни

Внаслідок підриву Каховської ГЕС ОВА існує небезпека від мінно-вибухових пристроїв, що викладені на пляжах Одещини. Тому військові та місцева влада закликають громадян регіону та мешканців Одеси утриматися від відвідування пляжів.


Про це на брифінгу
в Медіацентрі Україна – Укрінформ наголосив Сергій Братчук, голова Громадської ради при ОВА.

Цією великою дніпровською водою було змито практично першу чергу оборони ворога. Росіяни дуже активно мінували лівий берег, активно мінували воду, в тому числі якірно-маячковими мінами та іншими боєприпасами. І зараз ці боєприпаси детонують на воді та на Дніпрі, і в морі. Є такі факти вже зафіксовані прикордонниками, наприклад, а також їх виносить на узбережжя, – пояснив він.

Зазначається, що ворожі мінування активно знищуються, і така робота буде продовжуватися й надалі. Одночасно, з огляду на зростання мінно-вибухової небезпеки, здійснюється прибирання пляжів на чорноморському узбережжі.

Комунальники міста починають працювати лише після того, як пройдуть відповідні військові фахівці., які мають у разі необхідності розмінувати відповідні ділянки. Вчора вже така робота проводилася, вже потім комунальники стали до роботи, – зазначив  Сергій Братчук.

Нагадаємо, що Одеська ОВА нагадує всім мешканцям міста та околиць про тимчасову заборону відвідування пляжів та купання у Чорному морі. Попри те, що ситуація знаходиться під контролем, а інфраструктура пляжів відновлюється, все ще існує мінна небезпека та загроза захворювань.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися