Екологічна та мінна небезпека: заборона відвідування пляжів Одещини

Вода в Чорному морі не відповідає санітарним нормам

Одеська ОВА нагадує всім мешканцям міста та околиць про тимчасову заборону відвідування пляжів та купання у Чорному морі. Попри те, що ситуація знаходиться під контролем, а інфраструктура пляжів відновлюється, все ще існує мінна небезпека та загроза захворювань.


Про це повідомляє Одеська ОВА.


Внаслідок підриву Каховської гідроелектростанції російськими військовими, отруйні речовини, збудники інфекційних хвороб, міни та інші небезпечні предмети потрапили у Чорне море разом з повеневими потоками. Це створює серйозні загрози для здоров'я і життя туристів та місцевих мешканців.


Наразі вода у Чорному морі не відповідає санітарно-гігієнічним та епідеміологічним нормам, і, отже, вона не придатна для купання та розваг. З метою збереження життя та здоров'я громадян, діє заборона на відвідування пляжів та купання в Чорному морі. Обласна державна адміністрація закликає всіх одеситів та жителів області дотримуватися цієї заборони та вибирати безпечні види відпочинку.


Обирайте безпечні види відпочинку не наражайте на небезпеку себе та своїх близьких, особливо пильно слідкуйте за дітьми, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що після підриву та руйнування дамби й машинних відділень Каховської гідроелектростанції 6 червня 2023 року, на Одещині був встановлений постійний контроль за якістю питної та морської води. Ця трагедія спричинила серйозну загрозу для довкілля та здоров'я громадян.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися