Скільки “Калібрів” у Чорному морі: ВМС про ворожі кораблі

Рівень ймовірності випуску ракет з носіїв у Чорному морі наразі дуже високий

Станом на 10:00  9 червня в Чорному морі виявлено чотири ворожі кораблі, що перебувають у стані бойової готовності. Серед них присутній один носій крилатих ракет типу "Калібр".


Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України. 


ЗСУ продовжують виконувати завдання з метою відсічі повномасштабної збройної агресії РФ. У цьому процесі беруть участь підрозділи ВМС у складі створених угрупувань.


Так, за минулий тиждень нашим військовим вдалось знищити: 485 окупантів, 2 танки, 9 артилерійських систем, 1 розрахунок ПТРК, 4 одинці автомобільної техніки, 2 пункти управління, 1 гелікоптер, 1 мінометний розрахунок, 12 бойових броньованих машин та 3 БПЛА, — зазначив начальник служби зв’язків з громадськістю командування ВМС ЗСУ Олег Чалик. 


Скільки “Калібрів” в інших морях 


Варто також звернути увагу на ситуацію в Азовському та Середземному морях. В Азовському морі наразі знаходяться лише один ворожий корабель. Водночас в Середземному морі їх вісім. З них немає жодного носія крилатих ракет типу ”Калібр”. 


Нагадаємо, що сьогодні вночі ворог здійснив черговий підступний обстріл мирної інфраструктури Одеси. За останніми даними окупанти направили на місто чотири крилаті ракети типу “Калібр” з кораблів у Чорному морі.  


Також зазначимо, що Одеська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, ч. 2 ст. 438 КК України). Сьогодні вночі, окупанти, застосовуючи заборонені міжнародним правом засоби ведення війни, здійснили ракетну атаку по Одесі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися