Кораблі ворога в Чорному морі: кількість ракет на борту

Кількість ракет типу “Калібр” в Чорному морі збільшилась

Корабельне угруповання окупантів було перегруповано внаслідок останніх подій. Частина кораблів була переміщена до пунктів базування, але два надводні ракетоносії вийшли на бойове чергування в Чорне море. 

Про це повідомив полковник Оперативного командування "Південь" ЗСУ Владислав Назаров.

Загалом в Чорному морі знаходяться сім ворожих кораблів. А загальний залп ракет типу калібр може сягати до 16 одиниць. Разом з тим в Азовському морі один ворожий корабель. Він не є носієм крилатих ракет.

Рівень ракетної загрози знов підвищено. Не нехтуйте власною безпекою, сигнали повітряної тривоги не ігноруйте, — йдеться в повідомленні.

Що відомо про ракету "Калібр"

"Калібр" — це високоточна морська ракета російського виробництва, яка використовується російською федерацією. Вона має дальність польоту до 2 500 км, залежно від конкретної модифікації, і може бути випущена з різних типів воєнних суден, включаючи кораблі, підводні човни та кораблі-ракетоносії.   

"Калібр" має високу точність удару, здатність маневрування та ухилення від протиповітряних систем ППО, що робить її складним для виявлення та знищення. Вона може бути використана для атаки на поверхневі цілі, такі як установки ППО, командні пункти, бункери, а також кораблі та інші військові об'єкти на великій відстані від узбережжя.

Нагадаємо, що сьогодні вночі ворог здійснив черговий підступний обстріл мирної інфраструктури Одеси. За останніми даними окупанти направили на місто чотири крилаті ракети типу “Калібр” з кораблів у Чорному морі.   

Також зазначимо, що Одеська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, ч. 2 ст. 438 КК України). Сьогодні вночі, окупанти, застосовуючи заборонені міжнародним правом засоби ведення війни, здійснили ракетну атаку по Одесі.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


УКРАИНЕЦ

17 червня 2023, 11:48

скажіть тому конченному зеленському що все ворожі кораблі треба знищувать!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися