Онлайн-шахрайство: як одеситам не втратити всі свої гроші

Кіберполіція запропонувала сервіси для перевірки онлайн-магазинів

Кіберполіція Одещини застерігає, що у світі онлайн-шопінгу дедалі поширенішим явищем стає продаж шахраями товарів, яких не існує. Вони маскуються під справжніх продавців, створюючи ілюзію роботи надійного інтернет-магазину.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради

Під час онлайн-шопінгу варто пам'ятати, що шахраї вдаються до різних хитрощів, щоб зловити свою жертву. Вони використовують привабливі фото товарів, оперативно реагують на повідомлення покупців, консультують їх та обіцяють швидке доставлення. Все починається, коли покупець вже обрав бажаний товар. Шахраї намагаються переконати здійснити передоплату, а якщо ви відмовитесь, то часто пропонують часткову оплату. 

Деякі шахраї не задовольняються отриманням передоплати за товар, вони хочуть привласнити всі гроші, що знаходяться на банківському рахунку жертви. Після того, як покупець здійснив оплату, шахраї надсилають повідомлення, що обраний товар відсутній. При цьому вони обіцяють повернути гроші, але потребують авторизації на сайті інтернет-магазину та введення всіх реквізитів платіжної картки та крадуть гроші.

Рекомендації кіберполіції, які допоможуть уникнути шахрайської пастки: 

1. Обирайте післяплату.

2. Остерігайтеся онлайн-магазинів, які пропонують товари за цінами, значно нижчими, ніж в інших магазинах
3. Не вводьте реквізитів платіжних карток на незнайомих платформах.
4. Безплатно перевірте сайт онлайн-магазину на сервісі Кіберполіції "STOP FRAUD" або на сервісі Асоціації "ЄМА" CheckMyLink.  
Нагадаємо, що кіберполіція Одещини виявила злочинну групу, яка на платформі онлайн-оголошень обманювала людей, пропонуючи вигадані мопеди та вимагаючи плату за їх доставлення. Підозрювані забирали гроші та припиняли будь-який контакт з покупцями.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися