Продавали вигадані мопеди: на Одещині затримали злочинне угруповання

Шахраям загрожує до восьми років ув’язнення

Кіберполіція Одещини виявила злочинну групу, яка на платформі онлайн-оголошень обманювала людей, пропонуючи вигадані мопеди та вимагаючи плату за їх доставлення. Підозрювані забирали гроші та припиняли будь-який контакт з покупцями.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


Після ретельного розслідування поліція встановила двох постраждалих, які спробували придбати транспортні засоби у шахраїв і відправили понад 2000 та 3000 гривень за доставлення. Оперативні заходи дозволили правоохоронцям ідентифікувати двох зловмисників, мешканців Татарбунарів у віці 24 та 37 років, зокрема останній мав кримінальне минуле.

picture
Правоохоронці провели обшуки в місцях проживання злочинців у Татарбунарах та Одесі. Працівники поліції вилучили комп’ютери, телефони, гроші, банківські картки та інші речі, які можуть стати доказами в справі та сприяти подальшому розслідуванню. 

За наявністю достатньої доказової бази, яку зібрали поліцейські, слідчі повідомили чоловікам про підозру у незаконному заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайстві), шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб. Цей злочин кваліфікується ч. 3 ст. 190 КК України та карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що в Одесі чоловік який був засуджений за розбій та пограбування знову здійснив протиправні дії. Цього разу він вирішив стати інтернет-шахраєм, роблячи це безпосередньо з виправної колонії.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися