Категорично заборонено: одеситів закликають не купатися та не ловити рибу в Чорному морі

Під час досліджень води в Одесі виявлені збудники небезпечних інфекційних хвороб

На основі проведених лабораторних досліджень у водоймах навколишнього середовища, спеціалісти ДУ "Одеський ОЦКПХ МОЗ" виявили збудники інфекційних хвороб. Серед них сальмонела ентеритідіс і тіфімуріум, рота-астравіруси, холероподібні НАГ вібріони, алгінолітікус та інші шкідливі мікроорганізми. 
Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.
Дослідження також показали наявність яєць та личинок гельмінтів у воді, які можуть бути небезпечними для людей та тварин. Ці біологічні патогени, виявлені у воді відкритих водойм Одеської області, включаючи Чорне море, Білгород-Дністровський лиман та річку Дунай, становлять реальну загрозу для життя та здоров'я населення. Збільшений індекс ЛКП (лактозопозитивні кишкові палички) ще більше підкреслює серйозність проблеми.

Категорично заборонено  купання у морі, вилов риби та морепродуктів у відкритих водоймах (річкові та морські місця рекреації). Також необхідно утриматися від вживання риби та морепродуктів невідомого походження, — йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, що після підриву та руйнування дамби й машинних відділень Каховської гідроелектростанції 6 червня 2023 року, на Одещині був встановлений постійний контроль за якістю питної та морської води. Ця трагедія спричинила серйозну загрозу для довкілля та здоров'я громадян.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися