Небезпека поширення пожеж на Одещині: рятувальники закликають до відповідальності

Якщо побачили пожежу потрібно якнайшвидше повідомити Службу порятунку

Протягом останньої доби рятувальники ДСНС Одещини успішно загасили вогонь 8 пожеж сухої рослинності, які охопили загалом майже 6 гектарів землі. Велику небезпеку становить суха трава та сміття, які легко запалюються від маленької іскри, а полум'я швидко поширюється, знищуючи все на своєму шляху.
Про це повідомляє ГУ ДСНС України в Одеській області.
Особливу увагу слід звернути на безпеку дітей, щоб вони не гралися з сірниками та запальничками. Якщо перебуваєте на природі або на своїй ділянці та помічаєте розповсюдження вогню, негайно повідомте Службу порятунку за номером "101". Вчасне сповіщення допоможе рятувальникам оперативно втрутитись і запобігти подальшому поширенню пожежі.
Рятувальники закликають всіх громадян бути відповідальними та не спалювати суху траву та сміття. Не додавайте непотрібну роботу рятувальникам. Збереження природи та безпеки навколишніх залежить від свідомих дій та пильності.
Нагадаємо, що в Затоці, через необережність під час використання мангала на території садового будинку, виникла пожежа. Вогонь знищив дерев’яні альтанки. 
Також, “Коментарі” писали, що у селищі міського типу Радісне, розташованому в Березівському районі Одеської області, виникла пожежа, про яку о 13:39 надійшло повідомлення до Служби Порятунку. Негайно відправившись на місце події, рятувальники встановили, що загоряння сталося на даху господарської споруди на вулиці Миру.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися