До порту Ізмаїл збільшилася черга зерновозів: ситуація погіршується

"Зерновий коридор" працює в непрогнозованому режимі

Станом на 19 червня в напрямку порту Ізмаїл на Одещині рухається 1964 вагони із зерновими вантажами. За період з 15 по 19 червня черга збільшилась на 177 вагонів або +9,9%.

Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов.

Загальне вивантаження за минулу добу в порту Ізмаїл становить 102 вагони зі зерном, середньодобове вивантаження за червень – 100 вагонів із зерном. При зазначених обсягах вивантаження, час очікування вивантаження становить 19,25 доби.

Ситуація в порту Ізмаїл залишається складною через значне накопичення вагонів. Навантаження в напрямку порту планується з урахуванням переробної спроможності отримувачів/операторів, але через погодні умови оператори вивантажують значно менше від запланованого обсягу. 

Загалом протягом тижня показник добового вивантаження вагонів із зерном в портах Великої Одеси коливається в діапазоні-430-600 ваг/доба. Середньодобовий показник вивантаження вагонів в портах Великої Одеси складає -472 вагони за добу.

Нажаль залишається заблокованим самий потужний порт України - порт Південний! Фактично "зерновий коридор" працює в непрогнозованому режимі, країна-агресор безсистемно планує і проводить огляди  суден, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Росія продовжує блокувати роботу “зернової ініціативи” і ситуація кардинально не змінюється: наразі з одеських портів виходять одиниці суден, а не десятки, які раніше.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися