Багато суден чекають на завантаження в рамках "Зернового коридору" - Братчук

Російські інспектори відмовляються перевіряти судна

Росія продовжує блокувати роботу “зернової ініціативи” і ситуація кардинально не змінюється: наразі з одеських портів виходять одиниці суден, а не десятки, які раніше. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив Сергій Братчук, голова Громадської ради при ОВА.

“Ми бачимо що російська федерація продовжує фактично блокувати роботу “зернового коридору”. Немає тих обсягів роботи, які були ще в січні нинішнього року”, – наголосив Сергій Братчук, голова Громадської ради при ОВА.

Крім того, Братчук підкреслив, що багато суден стоять у черзі на завантаження. У свою чергу російські інспектори не квапляться оглядати

судна. 

“Це залежить від того, як веде себе група російської федерації у цій спільній координаційній групі. По-різному – це буває 1, 2, 3 кораблі. Йдеться про одиниці, не про десятки кораблів. Дуже багато кораблів стоять у черзі на те, щоб зайти під завантаження”, - додав Братчук. 

Раніше “Коментарі” писали, що епідемії холери на Одещині немає. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив Сергій Братчук, голова Громадської ради при ОВА. Проблем з питною водою також немає, всі показники в нормі. Проби морської води також покращилися. Наразі в місті готові 12 медичних закладів, які в разі необхідності, реагуватимуть на ті ризики, які існують у зв’язку з можливими інфекційними хворобами.

Нагадаємо, що повідомляли також Держпродспоживслужби в Одеській області закликає одеситів уважніше слідкувати за своїм здоров’ям, адже з настанням літнього сезону ризик захворіти на лептоспіроз зростає. Заразитися можна під час купання при наявності на тілі подряпин, ран та під час пиття води.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися