Братчук зазначив, що епідемія холери в Одесі - це фейк

Усі показники відповідають нормам

Епідемії холери на Одещині немає. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив Сергій Братчук, голова Громадської ради при ОВА. Проблем з питною водою також немає, всі показники в нормі. Проби морської води також покращилися. Наразі в місті готові 12 медичних закладів, які в разі необхідності, реагуватимуть на ті ризики, які існують у зв’язку з можливими інфекційними хворобами.

“З водою в Одесі все не просто нормально, а всі показники, які є стандартними, вони відповідають нормам. Що стосується морської води, теж беруться проби. Вони стали чистішими. Наразі ті фейки, які розповсюджували щодо ситуації у Чорному морі, – епідемії і холери у нас немає, холерної палички також в регіоні не виявлено. Ситуація під контролем, епідеміологічна ситуація відслідковується”, – пояснив Сергій Братчук.

Водночас Сергій Братчук наголосив, що на Одещині заборонено відвідувати пляжі та купатися. Причина усім зрозуміла: підрив Каховської ГЕС, 

“Наразі ми говоримо про те, що в регіоні тимчасово заборонено наближатися до води, відвідувати пляжі, тим більше купатися. Тому що ситуація є вкрай складною. Вона така створилася після терористичного акту російської федерації щодо Каховської ГЕС, коли вода з Каховського водосховища, з Дніпра хлинула сюди”, – пояснив він.

Крім того, Сергій Братчук зауважив, що після катастрофи на Каховській ГЕС спостерігалося опріснення солоної води. Але, за його словами, ситуація є контрольованою, і вона наразі теж починає мати позитивну динаміку змін

Нагадаємо, що раніше “Коментарі” писали, шо за даними моніторингу Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі зросла удвічі порівняно з попереднім тижнем. Виявлено 110 випадків хвороби, у порівнянні з попередніми 56.  Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. Серед дорослих випадки кишкових інфекцій збільшилися на 1,8 раза, з 25 до 45, а серед дітей до 17 років — на 2,1 раза, з 31 до 65. Інтенсивний показник захворюваності на 100 тисяч населення склав 11,0, що перевищує обласний у півтора раза, який становить 7,3. Це свідчить про збільшений ризик інфекції в місті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися