Одещина лідирує за відхиленнями проб води: є значне мікробне забруднення

Внаслідок підриву росіянами греблі, спричинило підтоплення кладовищ, скотомогильників, складів хімікатів

У водоймах Херсонської, Одеської та Миколаївської областей окремі показники значно перевищують встановлені гігієнічні та санітарні норми. Проте найбільш значні відхилення від показників безпеки згідно з вірусологічними, мікробіологічними та паразитологічними дослідженнями зафіксовано в Одеській області. 

Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Фахівці Центрів контролю та профілактики хвороб фіксують значне мікробне забруднення саме поверхневих водойм, які стосуються Чорного моря, річки та гирла Дніпра. 

Зокрема гігієнічним нормам не відповідають щонайменше 30% проб води, відібраних з поверхневих водойм. Вздовж річкового гирла в зоні підтоплення внаслідок руйнування Каховської ГЕС та вздовж морського узбережжя сформовано близько 40 точок моніторингу води поверхневих водойм (в Одеській, Миколаївській і Херсонській областях). 

Закликаю усіх відповідально поставитися до власного здоров’я та дослухатись до рекомендацій: не купатись, не використовувати воду з забруднених водойм для господарських цілей чи обробки харчових продуктів, - повідомив Кузін. 

Зазначимо, захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі перебуває в межах сезонних коливань. Проте за останній тиждень спостерігалася тенденція до зростання захворюваності на 11%, порівняно з попереднім тижнем.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися