Одеський медичний центр призупинив лікування військових: в чому причина

Одеський Офтальмологічний Центр призупинив роботу через ракетний удар

Одеський Офтальмологічний Центр "Тарус", який протягом 25 років надавав медичні послуги мешканцям міста, зазнав значних пошкоджень в результаті ракетного обстрілу. Проте клініка вже знайшла нове приміщення і сподівається повернутися до своєї роботи протягом 1,5-2 місяців. 

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів директор Центру лазерної корекції зору “Тарус”, Руслан Щіпун

Це була перша приватна офтальмологічна клініка, де ми провели багато унікальних операцій на самому сучасному обладнанні. У тому числі у 1998 році ми провели першу операцію з корекції зору. Починали працювати разом з інститутом очних хвороб імені Філатова, разом з ними освоювали лікування дистрофії роговиці, – розповів співзасновник, головний лікар Центру лазерної корекції зору “Тарус”, кандидат медичних наук, член Європейської Асоціації катарактальних та рефракційних хірургів ESCRS, Сергій Щіпун.

Руслан Щіпун пояснив, що через це, близько 300 пацієнтів, включаючи приблизно 20 військових, зараз чекають на необхідне лікування.

Ми давно працюємо з офтальмологічним відділенням військового шпиталю в Одесі, провели багато безплатних операцій. Після початку повномасштабного вторгнення безплатно роздавали окуляри та контактні лінзи військо службовцям, за декілька днів наші склади були порожніми, — заявив він.

За словами Руслана Щіпуна, негайно після обстрілу клініка відкрила спеціальні рахунки для приймання пожертв. На цей час, станом на 22 червня, зібрано приблизно 230 тисяч гривень. 

Це дуже велика сума, і важливо, що відгукнулося багато людей, адже більшість пожертв складали 50-100 гривень. І гроші перераховували не тільки одесити, багато людей надіслали допомогу з Києва, Чернівців, інших міст, навіть з інших країн. І ми кожному вдячні за допомогу, – додав лікар.

Нагадаємо, що ворог здійснив черговий підступний обстріл мирної інфраструктури Одеси. За останніми даними окупанти направили на місто чотири крилаті ракети типу “Калібр” з кораблів у Чорному морі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися