Жорстокість до тварин: в Одесі розслідують кілька справ

Розслідують обставини загибелі коня, підрізання крил лебедю та експлуатації морських котиків

На Одещині розслідують факти жорстокого поводження з тваринами. За такі жорстокі дії винних може бути покарано позбавленням волі. 

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Так розслідується справа про оренду за гроші морських котиків одеського дельфінарію для фотозйомки. В рамках кримінального провадження допитали ряд свідків. Фахівцями-екологами  наразі проводяться необхідні лабораторні дослідження, спрямовані на встановлення умов утримання тварин.

Також у квітні поліцейські розпочали інше кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з лебедем на території одеського дендропарку. Поліцейські встановили, що керівниця дільниці спільно з охоронцем ножицями підрізали крила самці дикого лебедя, що оселилася у ставку на території парку. У птаха було виявлено  відкритий перелом променевої і ліктьової кістки, анорексію та зневоднення. 

Крім того, наприкінці квітня затримали громадянку, яка жорстоко поводилась зі своїм конем, що призвело до його смерті. В ході слідства поліцейські встановили, що власниця тварини  не надавала їй належного догляду, залишала без забезпечення належних умов життя, які відповідають її особливостям. Унаслідок тілесних ушкоджень у вигляді пролежнів, множинних саден, виснаження з ускладненням у вигляді поліорганної недостатності тварина померла. Нині вирішується питання щодо повідомлення фігурантці про підозру.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Одеський зоопарк прихистив вже понад 200 тварин, яких принесло водою з Херсонщини до одеського узбережжя. Тимчасовий дім знайшли жаби, пітони, вужі, черепашки, єнотоподібні собаки та навіть олень.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися