В Одеському зоопарку повідомили, скільки прихистили тварин з Херсонщини

Місць для нових "гостей" вистачає

Одеський зоопарк прихистив вже понад 200 тварин, яких принесло водою з Херсонщини до одеського узбережжя. Тимчасовий дім знайшли жаби, пітони, вужі, черепашки, єнотоподібні собаки та навіть олень.

Про це повідомив директор одеського зоопарку Ігоря Біляков.

У дрібних тварин не дуже хороший стан, бо вони довгий час перебували у солоній воді. Бо, наприклад, для жаб таке середовище не притаманне. Цуценята також довго були у воді, через те у них був кишковий розлад, але вони вже в нас другий день, і все нормалізувалося, і вони вже починають добре їсти, - наголошує директор. 

Залишається у найтяжчому стані самка оленя, яку передали до закладу військових моряків. Протягом 5 днів вона перебувала без доступу до питної води, тому тепер їй потрібно пройти курс лікування для відновлення сил після катастрофи.

Щодо подальшої долі врятованих тварин, то в адміністрації зоопарку немає намірів назавжди залишати їх у себе. Можливо, тільки тварин знайдуть прихисток саме в одеському зоопарку. 

У нас ніхто не залишиться, і якщо все буде добре, ми будемо усіх повертати до природи. Когось треба буде повертати назад до Херсонщини, а когось можна буде випускати у природу в нас. Це ж дикі тварини, і увесь сенс у тому, щоб їх врятувати, виходити та випустити на волю, - каже Біляков. 

Поки місць для нових "гостей" вистачає, та працівники готові приймати нових евакуйованих тварин до себе на реабілітацію.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у порту Одеси врятували пташку, яку прибило до причалу. Скоріш за все, її принесло течією у Чорне море після теракту росіян на Каховській ГЕС. Співробітники порту подбали про пташку, а потім відвезли до Одеського зоопарку, де за її станом спостерігатимуть фахівці.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися