Незаконне зберігання зброї: на Одещині чоловік відповідатиме перед судом

Незареєстровану зброю можна добровільно здати до поліції без кримінальної відповідальності

У жителя Ізмаїльського району було виявлено порушення порядку придбання та зберігання мисливської рушниці. Правоохоронці склали на чоловіка адміністративний протокол. 

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.
Поліцейські з Суворовської громади отримали інформацію про появу мисливської рушниці у 48-річного мешканця одного з сіл ОТГ. Після перевірки цієї інформації правоохоронці відвідали чоловіка, який визнав наявність зброї та пояснив, що знайшов її, але не знав, як правильно зареєструвати.

За придбання та зберігання громадянином вогнепальної мисливської зброї без відповідного документа дозвільного характеру, виданого уповноваженим державним органом, відносно нього було складено протокол, що передбачено частиною 1 статті 190 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Адміністративні матеріали скеровані до суду, а рушницю вилучено та передано на зберігання до сектору контролю з обігу зброї Ізмаїльського районного відділу поліції, — розповів поліцейський офіцер Суворовської громади Дмитро Пастир.

Процедура отримання дозволу на придбання мисливської зброї

Згідно зі змінами до наказу Міністерства внутрішніх справ України від 21 серпня 1998 року № 622 (наказ № 590 від 19.09.2022), громадяни повинні представити необхідні документи для отримання дозволу на придбання мисливської зброї.
Документи, які потрібно надати, включають заяву, фотокартку, медичну довідку (крім охолощеної зброї), копію договору страхування (крім пристроїв), довідку про вивчення правил поводження зі зброєю та платіжний документ.
Старший інспектор сектору контролю з обігу зброї, закликає громадян здавати незареєстровану зброю до найближчого поліцейського підрозділу. Він також нагадує, що згідно з Кримінальним кодексом України особи, які добровільно здали зброю, не підлягають кримінальній відповідальності згідно з частиною 3 статті 263.
Нагадаємо, правоохоронні органи Одеси здійснили успішну операцію щодо затримання нападників, якими виявилися місцеві жителі, 27-ми років. Вони скоїли озброєний напад на охоронця автомийки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися