На Одещині за "жарти" підлітків покарання понесуть батьки

Хулігани не досягли віку, з якого настає адміністративна відповідальність, тож покарання понесуть їхні батьки

На Одещині двоє 13-річних хлопців розмалювали ворота Ізмаїльського навчального закладу. За це їхні батьки понесуть адміністративну відповідальність.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Невиконання батьками обов'язків щодо виховання дітей, згідно із частиною 1 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, може обернутися для них штрафом, - йдеться в повідомленні. 

Директорка одного з ліцеїв звернулась із заявою до поліції щодо встановлення осіб, які розфарбували ворота навчального закладу, і надала записи камер відеоспостереження. На них й зафіксували малолітніх хуліганів.  До того ж,  відео  поширилось  у соціальних мережах із коментарями, що нібито діти пишуть інтернет-адреси з продажу наркотиків.

Правоохоронці встановили шістьох учнів, яких зафіксувала камера відеоспостереження біля навчальної установи, двоє з яких і  зробили фарбою написи. Оглянувши написи  виявилось, що відношення до збуту заборонених речовин вони не мають. 

За це правопорушення передбачене попередження або накладення штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 850 до 1700 гривень. "Художні розписи" своїх дітей батьки зафарбували.  

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що правоохоронці Одеського регіону викрили двох молодиків у пограбуванні 14-річного одесита. Наразі хлопцям повідомили про підозру та на період слідства помістили під цілодобовий домашній арешт.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися