В Одесі за “нахаббуд” судитимуть місцевого мешканця: подробиці

Одесит незаконно забудував ділянку площею 170 квадратних метрів

Одеські прокурори подали до суду обвинувальний акт щодо місцевого жителя який незаконно зайняв земельну ділянку та збудував на ній без дозволу двоповерхову будівлю. Такі дії караються штрафом або обмеженням волі до трьох років згідно з ч. 3 ст. 197-1 КК України.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Під час розслідування встановлено, що підприємець, використовуючи популярний привід — реконструкцію, незаконно збудував двоповерхову будівлю на земельній ділянці площею 170 квадратних метрів. Цей об'єкт планувався для комерційного використання. Однак, власник не мав необхідних дозвільних документів на землю та будівництво, що призвело до порушення прав законного власника, Одеської територіальної громади.

Прокурори також висунули цивільний позов проти обвинуваченого з вимогою відшкодування завданої шкоди, спричиненої незаконними діями.

Нагадаємо, що на Грецькій вулиці зносять зайвий поверх житлового будинку. Річ у тому, що власник квартири без необхідних документів та дозволу, розпочав будівництво ще одного поверху. Своєю чергою, ДАБК не оцінив архітектурне “покращення” будівлі в історичному центрі міста, тому на "нахаббуд" чекав демонтаж. 

Також зазначимо, що в Одесі на Академіка Вільямса стало на один незаконний цар-балкон менше. Таке прикрашання будинку стало можливим завдяки дружнім діям двох сусідів.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися