На Одещині суд повернув на користь держави земель на понад 800 млн гривень

Загальна площа повернутих державі ділянок земель на Одещині становить майже 1800 гектарів

Одеська обласна прокуратура успішно забезпечила виконання рішення Господарського суду Одеської області, що стосується особливо цінних земельних ділянок. Згідно з судовим рішенням, до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено відомості про право державної власності на 15 земельних ділянок сільгосппризначення. 

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Загальна площа цих ділянок становить 1739 гектарів, а їх вартість оцінюється у суму 801 мільйон гривень. Відтепер право користування цими землями належить державі.

В ході судового процесу прокурори довели факти незаконного вибуття особливо цінних земель з державної власності. Після детального розгляду доказів, суд прийняв рішення на користь держави, визнавши, що вибуття земельних ділянок було незаконним та порушувало чинні законодавчі норми.

Зазначені земельні ділянки перебувають у безстроковому користуванні державного підприємства "Дослідне господарство імені О.В. Суворова Інституту сільського господарства Причорномор’я", яке є складовою частиною Національної академії аграрних наук України.

Нагадаємо, що Господарський суд Одеської області задовольнив позов обласної прокуратури та зобов’язав забудовника повернути міській громаді понад два гектари землі вартістю майже 126 млн гривень на вулиці Дача Ковалевського в районі пляжу Свято-Успенського монастиря.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися