В Одесі біля моря відсудили понад два гектари землі вартістю майже 126 млн гривень

Земля знаходиться у прибережній захисній смузі Чорного моря

Господарський суд Одеської області задовольнив позов обласної прокуратури та зобов’язав забудовника повернути міській громаді понад два гектари землі вартістю майже 126 млн гривень на вулиці Дача Ковалевського в районі пляжу Свято-Успенського монастиря.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Прокурори в суді довели незаконність передачі Одеською міською радою вказаних ділянок у власність для будівництва комплексу, що мав складатися з кількаповерхових будівель.

Земля знаходиться у прибережній захисній смузі Чорного моря у рекреаційній зоні озеленених територій, у межах Траси Здоров’я та у курортно-оздоровчій зоні — це за законом унеможливлює її приватизацію. 

Суд погодився з доводами прокуратури, скасував рішення міськради та визнав недійсними договори купівлі-продажу земельних ділянок та державні акти на право приватної власності. Тепер незаконний власник поверне землю одеській територіальній громаді.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Одеський апеляційний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції у відновленні державної власності на пансіонат "Борей". Суд підтримав позицію прокурорів, які довели, що майно "власником" пансіонату було набуте незаконним шляхом.







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися