Прокуратура зупинила сумнівну закупівлю робіт в Одесі на понад 52 млн грн

Управління інженерного захисту Одеси розірвало укладений договір з підприємцем

Одеська прокуратура зупинила сумнівну закупівлю робіт, яка була укладена з порушенням процедури торгів. Договір на суму понад 52,3 млн грн, що передбачав капітальний ремонт берегоукріплення в районі пляжу "Аркадія" II черги протизсувних споруд, був розірваний.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

У лютому минулого року між Управлінням інженерного захисту території міста та розвитку узбережжя Одеської міської ради та підприємством було підписано договір на проведення вищезазначених робіт. Проте, згідно зі звітом прокуратури, у процесі торгів замовником не була належним чином перевірена достовірність інформації, представленої у торгових пропозиціях.

Прокурори виявили, що підприємство, яке перемогло у торгах, не надало документів, які підтверджували наявність обладнання, матеріально-технічної бази та кваліфікованих працівників з відповідним досвідом у виконанні схожих робіт. Попри це, замовник безпідставно не відхилив їхню пропозицію.

Прокурори негайно повідомили контролюючі органи про порушення процедури закупівлі. Вони також попередили, що у разі невиправлення ситуації самостійно, прокуратура звернеться до суду з позовом в інтересах держави, щоб оголосити рішення тендерного комітету незаконним, а результати торгів і договір недійсними. Після повідомлення прокуратури, Управління інженерного захисту території міста та розвитку узбережжя Одеської міськради вжило заходів для усунення порушень і розірвало договір, який був укладений з порушенням законодавства.

Нагадаємо, що слідчий суддя Київського районного суду Одеси надав правоохоронцям доступ до документів, що стосуються двох тендерів щодо ремонту Деволанівського узвозу в центрі міста. Як зазначається в матеріалах справи, наразі розслідується можливе зловживання владою або службовим становищем з боку посадовців управління капітального будівництва Одеської міської ради.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися