В Одесі знесли старовинний особняк, що є пам'яткою архітектури

Знесення пам'ятки архітектури за документами називається "протиаварійними роботами"

В Одесі біля парку Шевченка 30 червня, почали зносити старовинну будівлю. Особняк має статус пам'ятки архітектури та входить до складу об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Про це повідомляє "Думська". 

Будинок, який 1903 року побудував відомий архітектор Самуїл Гальперсон для власника великого одеського ломбарду Антона Гавсевича, найняті робітники знищили практично повністю, залишивши лише фасад. Знесення старовинного будинку проводить компанія "Універсал дірект". Вона восени 2021 року вже вела в будівлі якісь ремонтні роботи.

Знесення будівлі, яка входить до складу об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, охороняється державою й заарештована в межах одного з кримінальних проваджень колишнього нардепа.

У міському Управлінні державного архітектурно-будівельного контролю розповіли, що знесення за документами називається "протиаварійними роботами". Їх санкціонував департамент культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини обласної військової адміністрації.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що проти керівника та двох посадовців Южненської філії ДП “Адміністрація морських портів України” (АМПУ) до суду направили обвинувальний акт. Їх підозрюють у службовій недбалості за статтею 367 Кримінального кодексу України.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Alexx

2 липня 2023, 08:59

Почему я не удивлён?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися