На Одещині керівників АМПУ звинувачують у збитках державі майже на 500 млн гривень

За даними слідства посадовці АМПУ підписали контракт на днопоглиблювальні роботи за завищеними цінами

Проти керівника та двох посадовців Южненської філії ДП “Адміністрація морських портів України” (АМПУ) до суду направили обвинувальний акт. Їх підозрюють у службовій недбалості за статтею 367 Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

В результаті розслідування встановлено, що в травні 2017 року посадовці держпідприємства уклали договір підряду на днопоглиблювальні роботи в акваторії морського порту “Південний”. В рамках цього контракту вони прийняли та оплатили роботи за завищеною ціною, що спричинило збитки державному підприємству на суму майже 100 млн грн. Крім того, відбувається досудове розслідування щодо скоєння цими ж посадовцями держпідприємства аналогічного злочину, який призвів до збитків на суму понад 360 млн грн.

27 червня 2023 року були проведені обшуки за місцем проживання підозрюваних, а також оголошено ще одну підозру керівнику та двом посадовцям держпідприємства.
picture

Нагадаємо, що На Одещині Бюро економічної безпеки (БЕБ) викрило депутатку однієї з сільрад в розкраданні бюджетних коштів в особливо великих розмірах. За такі дії їй може загрожувати до 12 років позбавлення волі 

Також зазначимо, що Одеська обласна прокуратура повідомила про підозру начальниці Управління освіти, культури, молоді та спорту однієї з сільрад у Білгород-Дністровському районі та підрядниці. Вони проводили грошові махінації під час реконструкції спортивного майданчика.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися