На Одещину могли завезти небезпечний продукт з Польщі

Держпродспоживслужба попереджає підприємців, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з обігу

Одеситів попереджають про виявлення "нового харчового інгредієнта" у харчовій добавці, імпортованій в Україну з Польщі.

Про це повідомляє ГУ "Держпродспоживслужби в Одеській області" з посиланням на повідомлення Системи швидкого реагування щодо харчових продуктів та кормів (RASFF).

За даними управління, в імпортованій з Польщі харчовій добавці виявили найновіший харчовий інгредієнт L-альфа-гліцерилфосфорілхолін (альфа-GPC). Фахівці звернулися до операторів ринку, що якщо у разі виявлення вказаного вантажу в обігу потрібно повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області:

Що відомо про речовину?

Новітній харчовий продукт чи інгредієнт – харчовий продукт чи інгредієнт, який суттєво відрізняється від звичайних харчових продуктів або інгредієнтів, що присутні на ринку, який повинен бути оцінений з точки зору його впливу на здоров’я споживача.

Ознаки харчового отруєння

Ознаки харчового отруєння можуть з'являтися протягом кількох годин або днів після потрапляння в організм заражених продуктів. Основні симптоми харчового отруєння: 

- спазми та болі в животі; 

- підвищене газоутворення; 

- нудота та блювання; 

- втрата апетиту; 

- діарея; 

- наявність крові та слизу в калі; 

- слабкість. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що інформаційна система швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (#RASFF) повідомила про виявлення хлорпірифосу у кукурудзі. Вона призначалась для приготування попкорну та експортувалась з Іспанії до України.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися