Негода на Одещині знищила понад 500 га посівів та позривала дахи

Через погодні умови деякі жителі регіон на певний час залишилися без світла

На Одещині негода знищила понад 500 га посівів та зривала дахи будинків в селах Білка і Баранове Іванівської громади Одеської області. Не витримала стихії  18-ти метрова вежа Рожновського в селі Білка, яка забезпечувала питною водою значну частину села.

Про це повідомив 10 липня селищний голова Віктор Лобач.

Великих збитків зазнали деякі домогосподарства іванівської селищної громади від стихії, що вирувала  в громаді 7-го липня. Зруйновані дахи, огорожі, виведені з ладу лінії електропередач, але найбільше постраждали люди з білчанського старостинського округу. Повністю знесло дах з адмінбудівлі білчанського старостинського округу та багато іншої шкоди принесла стихія, - написав Лобач.

Від граду та буревію постраждали багато сільгосптоваровиробників громади. Градом знищено повністю 289 га соняшника та 240 га пшениці. За словами селищного голови, більшість інфраструктури будуть лагодити за рахунок бюджету громади.

І велике прохання до власників всіх домогосподарств: треба страхувати своє майно, людей з найнезахищеніших верств населення прошу звертатися  в старостати і таким хоч частково будемо надавати допомогу на відновлення своїх садиб, - додав він. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що протягом двох днів на Одещині вирувала негода. Через погодні умови деякі жителі регіон залишилися без світла. Втім, енергетики повернули світло у 187 населених пунктів області для 47 984 клієнтів. ДТЕК Одеські електромережі повідомили, що під час ліквідації наслідків негоди енергетики відремонтували 53 повітряні лінії, що живлять 1123 трансформаторних підстанцій у 187 містах та селах області. 






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися