Прокуратура проводить обшуки в охоронців скандального одеського притулку

Охоронне агенство, за повідомленнями, працювало з притулком без договору, а його співробітників підозрюють у знущанні над дітьми

В Одесі співробітники прокуратури і слідчі поліції проводять обшуки в приватному охоронному агенстві, яке співпрацювало з Центром соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Одеської ОДА (колишній притулок "Світанок"). Агентство підозрюють в тому, що воно надавало свої послуги без договору, а його співробітники нібито катували дітей. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook журналіст Ірина Гриб.

"Обшуки проводять Одеська міська прокуратура №2, слідчі Малиновського відділу поліції, корпус оперативних дій МВС України. Перевіряють факти знущань над дітьми", - написала Ірина.

За її словами, одному з охоронців можуть вручити підозру за статтею "Катування".

Нагадаємо, в цьому році притулок опинився в центрі цілого ряду скандалів, а його вихованці не раз самовільно покидали стіни установи. Пізніше вони розповідали, що в притулку їх б'ють і всіляко знущаються над ними. У справу втрутилися громадські діячі, які стверджують, що в знущаннях брали участь співробітники поліції, приватної охорони і співробітники притулку. Проте співробітники закладу у комментарях ЗМІ будь-які порушення заперечували.

Досудове розслідування про порушення прав вихованців притулку взяла на контроль Генпрокуратура. У відомстві зазначили, що мова йде не тільки про побиття дітей вихователями, але і про насильство з боку співробітників правоохоронних органів.

Раніше портал "Коментарі" писав, що колишня вихованка притулку розповіла, що у притулку її "змушували жувати презервативи".

Джерело: https://odessa.comments.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися