Російські окупанти скинули на острів Зміїний фугасну авіабомбу

Рівень ракетної загрози залишається надзвичайно високим

На світанку 13 липня із застосуванням тактичної авіації росіяни атакували острів Зміїний. Окупанти скинули фугасну авіабомбу.

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь".

Обстановка в зоні відповідальності залишається напруженою. Ворог вздовж лінії фронту – в обороні, але продовжує обстріли правобережжя, не припиняє активної аеророзвідки, активно застосовує і тактичну авіацію.

Останнім часом окупанти почали частіше атакувати морську інфраструктуру України – ймовірно це пов’язане з можливістю відновлення Зернової ініціативи без участі Росії.

Тим часом корабельне угруповання ворожого флоту з 12 кораблів розподілено в Чорному та Азовському морях з розрахунку 9 і 3, відповідно. При цьому в Чорному морі перебуває 3 ракетоносії – 2 надводних, 1 підводний. Загальне спорядження - до 18 ракет типу "Калібр". Рівень ракетної загрози залишається надзвичайно високим. На тлі нових поставок вантажними бортами з Ірану, не виключені і дронові атаки. Високою залишається і мінна загроза на деокупованому правобережжі й узбережжі Чорного моря.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що одеська прокуратура почала розслідування атаки на зерновий термінал. У ніч проти 11 липня окупанти застосовуючи заборонені міжнародним правом засоби ведення війни, здійснили дронову атаку по Одещині.






Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися