На Одещині браконьєр виловив 125-кілограмову білугу

Окрім самої білуги вагою майже 110 кг, рибина мала близько 14 кг чорної ікри

Одеські прикордонники на річці Дунай затримали браконьєрів з червонокнижною рибою - 125-кілограмовою білугою. Неподалік від міста Вилкове, зупинили для перевірки човен з двома особами.

Про це повідомляє Ізмаїльський прикордонний загін.

В результаті огляду плавзасобу охоронці кордону виявили в ньому білугу, яка занесена до Червоної книги. На жаль, врятувати рибину, яка мала явні ознаки забою, не вдалося. Окрім самої білуги вагою майже 110 кг, рибина мала близько 14 кг чорної ікри.

За ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 249 ККУ "Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом" прикордонники направили повідомлення до поліції. Білугу, браконьєрський човен та знаряддя лову вилучено встановленим порядком до рішення суду, - йдеться в повідомленні. 

Зазначимо, на Одещині спіймали чергового браконьєра біля озера Катлабух. Він заподіяв збитків державі на більш як 40 тисяч гривень

Також "Коментарі" писали, що вперше за 5 років представники Одеського рибоохоронного патруля зафіксували появу молоді руського осетра від цьогорічного природного нересту. Також  зазначили, що в результаті наукових ловів відмічався і скат білуги.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися