На Одещині зафіксували появу риби сімейства осетрових, яка занесена до Червоної книги України

У Дунаї зафіксовано появу молоді руського осетра, а також ската білуги

Вперше за 5 років представники Одеського рибоохоронного патруля зафіксували появу молоді руського осетра від цьогорічного природного нересту. Про це повідомили на сторінці відомства. Також там зазначили, що в результаті наукових ловів відмічався і скат білуги. Начальник Управління Держрибагентства у Одеській області Вячеслав Грибенко підкреслив, що це перші результати програми “Осетрова варта”, яка проходить останні декілька років в місті Вилково. Головна мета цього проекту - це відновити  популяцію осетрових на Одещині.

“Серед тієї смути, яка спостерігається останнім часом навколо водних біоресурсів Одещини, це дійсно радісна новина. Вважаю, що відновлення популяції осетрових у Дунаї – результат багаторічної співпраці ГС “Всесвітній фонд природи WWW  України”, Дунайського біосферного заповідника , ДП "ОдЦ ПівденНІРО", Інституту морської біології НАН України та Одеського рибоохоронного патруля. Саме зараз ми спостерігаємо плоди  втілення програми “Осетрова варта”, яка проходила в м. Вилково згідно проекту LIFE зі збереження осетрових риб “Життя Дунайським осетровим”,  що проводилась ГС “Всесвітній фонд природи WWW  України”. Сподіваюсь, що в майбутньому нам вдасться відновити популяцію осетрових”, – повідомив начальник Управління Держрибагентства у Одеській області Вячеслав Грибенко .

У відомстві зазначили, що риби сімейства осетрових, а це білуга, севрюга, осетр руський тощо, занесені до Червоної книги України як зникаючий вид. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що поліцейські затримали жителя Ізмаїльського району за браконьєрство на озері Катлабух. 37-річний чоловік, знехтувавши забороною, вночі прийшов на водойму ловити раків. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися