На Одещині рибалка незаконно наловив раків на понад 180 тисяч гривень

По 30 червня 2023 року встановлена заборона на лов річкових раків

Поліцейські затримали жителя Ізмаїльського району за браконьєрство на озері Катлабух. 37-річний чоловік, знехтувавши забороною, вночі прийшов на водойму ловити раків.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

За попередніми підрахунками фахівців, рибалка спричинив державі збитків на суму понад 180 тисяч гривень. З’ясувалося, що чоловік підготував із сітки саморобне знаряддя для лову, яким встиг виловити понад 50 раків, які планував продати.    

Поліцейські вилучили як саме знаряддя лову, так і улов, який передали на зберігання підприємству. Також розпочато провадження за статею Кримінального кодексу України. Її санкція тягне за собою покарання штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 17000 до 51000 гривень, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Нагадуємо, що з 1 грудня 2022 року по 30 червня 2023 року встановлена заборона на лов річкових раків. Після закінчення заборони залишаються певні обмеження на вилов цих біоресурсів. Починаючи з липня, дозволяється вилов раків, але не більше ніж 30 екземплярів на добу у водоймах загального користування та 50 екземплярів у водоймах, де впроваджене платне рибальство. Крім цього, забороняється вилов цих річкових мешканців вночі із застосуванням підсвічування, - пояснив поліцейський офіцер Саф’янівської громади Роман Топал.

Зазначимо, "Коментарі" писали, що на Балківський співробітники Одеського рибоохоронного патруля затримали чоловіка, який продавав 10 кг раків.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися