Не зміг підтвердили походження улову: патрульна поліція Одещини вилучили 10 кг раків у чоловіка

Рейди патрульної поліції в Одеській області тривають

Незаконно виловив та намагався продати. На Балківський співробітники Одеського рибоохоронного патруля затримали чоловіка, який продавав 10 кг раків. Правопорушник не зміг надати накладну, яка підтверджувала законність походження водних біоресурсів. Тому, на чоловіка склали адміністративний протокол, а усіх раків вилучили. Одеський рибоохоронний патруль закликає громадян бути пильними, утриматись від вживання риби невідомого походження та морепродуктів. Якщо ви помітили реалізацію водних біоресурсів на стихійних ринках, прохання повідомляти за телефонами: 098 798 47 93, 093 411 00 33.

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі пройшла перевірка дотримання санітарного законодавства ринків міста, з метою виявлення наявності риби на прилавках та виявлення її походження. Огляд був проведений на ринках "Північний" та "Левітан". Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Крім того, у водоймах Херсонської, Одеської та Миколаївської областей окремі показники значно перевищують встановлені гігієнічні та санітарні норми. Проте найбільш значні відхилення від показників безпеки згідно з вірусологічними, мікробіологічними та паразитологічними дослідженнями зафіксовано в Одеській області.  Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Нагадаємо також, що захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі перебуває в межах сезонних коливань. Проте за останній тиждень спостерігалася тенденція до зростання захворюваності на 11%, порівняно з попереднім тижнем. Понад половину від захворівших складають діти, переважно раннього віку — до чотирьох років. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися