В Одесі перевірили ринки на наявність небезпечної риби (відео)

Наразі в Одеській області діє заборона на вилов та вживання риби й морепродуктів

В Одесі пройшла перевірка дотримання санітарного законодавства ринків міста, з метою виявлення наявності риби на прилавках та виявлення її походження. Огляд був проведений на ринках "Північний" та "Левітан".
Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Звертаємо увагу, що внаслідок підриву Каховської ГЕС та забруднення Чорного моря категорично заборонено купання в морі, вилов та вживання свіжої морської риби, інших морських водних біоресурсів (особливо мідій, рапана), а також  риби сумнівного походження, — йдеться в повідомленні.

Одеський рибоохоронний патруль закликає громадян утриматися від риболовлі та споживання морепродуктів. Якщо ви помітили продаж водних біоресурсів на незаконних ринках, просимо повідомляти за наступними телефонами: 098 798 47 93, 093 411 00 33.

Нагадаємо, що після підриву та руйнування дамби й машинних відділень Каховської гідроелектростанції 6 червня 2023 року, на Одещині був встановлений постійний контроль за якістю питної та морської води. Ця трагедія спричинила серйозну загрозу для довкілля та здоров'я громадян.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися