Масштабний обстріл Одещини: скільки цілей було збито цієї ночі

Для обстрілу Одещини ворог використав береговий ракетний комплекс, надводний ракетоносій, дрони та стратегічну авіацію

Сьогодні вночі 19 липня ворог здійснив наймасштабніший обстріл Одеси та області за весь час війни. Близько 20 ракет та дрони-камікадзе Shahed атакували Одещину в декілька хвиль.

Про це повідомляє ОК “Південь”.

12 ракет “Калібр”, випущених з надводного ракетоносія в Севастополі, який навіть не виходив з бухти, були збиті силами протиповітряної оборони України. 

Ворог також застосував береговий ракетний комплекс “Онікс” з тимчасово окупованого Криму та вдарив по Одещині за допомогою стратегічної авіації ракетами "Х-22" та "Х-59". Пошкоджено зерновий і олійний термінали, резервуари та обладнання для завантаження. У результаті цих атак сталася пожежа, яку ліквідовують вогнеборці. Ракета "Х-59" була збита на підльоті до берега, але впала в житловий квартал в Одесі, спричинивши велику вирву та пошкодження кількох будівель. Три цивільні особи були травмовані.

Окупанти також випустили дрони "Shahed-136" в напрямку південних регіонів, проте збито 8 дронів над Одещиною та ще 2 над Миколаївщиною. Внаслідок повітряних боїв, уламки дронів та знищені ракети призвели до пошкоджень об'єктів рекреаційної інфраструктури в прибережній зоні Коблевської громади. Двоє цивільних осіб постраждало в результаті цього.

В Одеському районі є влучання в промисловий об'єкт, де постраждав цивільний співробітник та уражені два складських приміщення в різних локаціях – із тютюном і феєрверками. Рашистів явно тягне курити у невстановлених місцях. А їх бажання феєрверків задоволено з доставкою в Севастополь. На Одещини ж вогнеборці ліквідують пожежу площею понад 3000 кв.м, — йдеться в повідомленні.

Також, збиття ракет та дронів спричинили пошкодження багатоквартирних будинків в Одесі. Щонайменше 6 місцевих мешканців, серед яких 9-річний хлопчик, звернулися за медичною допомогою з пораненнями від уламків скла та інших предметів.

Нагадаємо, що також вчора вночі держава-терорист здійснила черговий підступний обстріл Одеси. Всього спочатку над містом було збито 21 дрон-камікадзе типу Shahed, а потім ворог запустив з акваторії Чорного моря 6 ракет “Калібр”, які сили ППО також знищили.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися