Російські загарбники прокоментували потужний ракетний обстріл Одещини

Близько 20 ракет та дрони-камікадзе Shahed атакували Одещину в декілька хвиль

У Міноборони Росії прокоментували нічний масований удар по Одесі. Окупанти стверджують, що його було нанесено "по об'єктах військової промисловості". 

Про це йдеться у повідомленні відомства країни-агресорки. 

Сьогодні вночі Збройні Сили Російської Федерації завдали групового удару високоточною зброєю морського та повітряного базування по об'єктах військової промисловості, паливної інфраструктури та складам боєприпасів ЗСУ в районі міста Одеса, а також авіабазі Канатово повітряних сил України в Кіровоградській області. Усі призначені об'єкти вражені. Мета удару досягнута, - йдеться у повідомленні

Зазначимо, під час нічної атаки 19 липня армія РФ випустила по Одещині ракети “Онікс”, Х-59 та Х-22, а також дрони Shahed-136. Частину ракет вдалося збити, вибуховою хвилею пошкодило будинки, поранення отримали дев'ять людей, серед яких дитина. Також були й влучання, зокрема, у зерновий і олійний термінал, склади та промисловий об'єкт.

Ворог цілеспрямовано атакував зернові термінали в портах "Одеса" та "Чорноморськ". Результатом цього нападу стали серйозні пошкодження зернової інфраструктури, яка грає ключову роль у світовому продовольстві та перевезенні зерна. Під удар потрапила інфраструктура компаній Kernel, Viterra та CMA CGM Group. На попередній день, також вночі, була атакована портова інфраструктура, яка діяла в роботі зернового коридору. Буди пошкоджені резервуари Одеського порту.

Нагадаємо, що сьогодні вночі 19 липня ворог здійснив наймасштабніший обстріл Одеси та області за весь час війни. Близько 20 ракет та дрони-камікадзе Shahed атакували Одещину в декілька хвиль.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися