У порту на Одещині російський обстріл знищив 60 тисяч тонн зерна

Нічний удар вивів з роботи значну частину зернової експортної інфраструктури Одещини

У порту "Чорноморськ" на Одещині знищено 60 тис. т зерна внаслідок російських обстрілів у ніч на 19 липня. Сильно постраждала портова інфраструктура, яка задіяна у "зерновій ініціативі".

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

Нічний удар вивів з роботи значну частину зернової експортної інфраструктури порту Чорноморськ. За оцінками спеціалістів, для повноцінного відновлення об’єктів, що постраждали цієї ночі, знадобиться не менше року. У порту Чорноморська також були знищені 60 000 т зерна, яке мало бути завантажене на великотоннажне судно і відправлене зерновим коридором ще 60 днів тому.

Найбільше постраждала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів та перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group. Це терористичний акт не проти України, а проти всього світу. Продовольча безпека якого знову під загрозою. Людство опинилося в заручниках у країни терориста, яка шантажує весь світ голодом. Світ має відреагувати жорстко і відповідно до ситуації, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що сьогодні вночі 19 липня ворог здійснив наймасштабніший обстріл Одеси та області за весь час війни. Близько 20 ракет та дрони-камікадзе Shahed атакували Одещину в декілька хвиль. На попередній день, також вночі, була атакована портова інфраструктура, яка діяла в роботі зернового коридору. Буди пошкоджені резервуари Одеського порту.

Також "Коментарі" писали, що Президент України Володимир Зеленський відреагував на обстріл Одещини.







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися