Скільки РФ витратила на наймасштабніший обстріл Одещини

Лише 12 запущених “Калібрів” по Одещині обійшлись окупантам майже у 80 млн доларів

Сьогодні вночі 19 липня ворог здійснив наймасштабніший обстріл Одеси та області за весь час війни. Десятки ракет та дрони-камікадзе Shahed атакували Одещину в декілька хвиль.

Коментарі порахували вартість атаки РФ.

Кількість ракет випущених по Одещині

12 ракет “Калібр”, випущених з надводного ракетоносія в Севастополі, який навіть не виходив з бухти, були збиті силами протиповітряної оборони України. Ворог також застосував береговий ракетний комплекс “Бастіон” випустивши з нього 6 ракет “Онікс” та вдарив по Одещині за допомогою стратегічної авіації ракетами "Х-22"(8 одиниць) та "Х-59" (1 штука). Ще окупанти випустили дрони "Shahed-136” по Одещині, 8 з яких були збиті.

Атака на мільярди

За інформацією відкритих джерел, вартість однієї крилатої ракети типу "Калібр" становить 6,5 мільйона доларів, тоді як “Онікс” коштує 1,25 млн доларів за одиницю. Крилата ракета повітряного базування "Х-22" обходиться в 1 мільйон доларів за штуку. Найдешевша із запущених - "Х-59", її вартість становить пів мільйона доларів. Іранські ударні безпілотники Shahed-136/131 оцінюються від 20 тисяч до 50 тисяч доларів. 

Приблизна загальна вартість, яку витратила РФ на наймасштабнішу атаку Одещини, становить близько 95 мільйонів доларів, що в еквіваленті на гривню становить 3 мільярди 303 мільйони.

Нагадаємо, що навіть після виходу з Зернової ініціативи, Росія не припиняє своїх терористичних дій проти світу. Вночі 19 липня, країна здійснила цілеспрямовану повітряну атаку на зернові термінали та портову інфраструктуру Одеської області.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися