Обстріли портів Одеси та Чорноморська: наслідки (фото)

Під час обстрілу в портах Одеської області було пошкоджено зернову інфраструктуру українських та міжнародних компаній

Навіть після виходу з Зернової ініціативи, Росія не припиняє своїх терористичних дій проти світу. Вночі 19 липня, країна здійснила цілеспрямовану повітряну атаку на зернові термінали та портову інфраструктуру Одеської області.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Ворог цілеспрямовано атакував зернові термінали в портах "Одеса" та "Чорноморськ". Результатом цього нападу стали серйозні пошкодження зернової інфраструктури, яка грає ключову роль у світовому продовольстві та перевезенні зерна. Під удар потрапила інфраструктура компаній Kernel, Viterra та CMA CGM Group. На попередній день, також вночі, була атакована портова інфраструктура, яка діяла в роботі зернового коридору. Буди пошкоджені резервуари Одеського порту.

Атака на зернові термінали – акт агресії проти світу. На меті російських терористів – знищення будь-яких шляхів постачання зерна на світові ринки. Держава-терорист воює не тільки з Україною, а з населенням Африки та Азії, для яких це зерно – питання виживання. Зернова та портова інфраструктура мають бути захищені світом. Це гарантія, в першу чергу, для продовольчої безпеки світу, – зазначив Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України, Олександр Кубраков.

Нагадаємо, що сьогодні вночі 19 липня ворог здійснив наймасштабніший обстріл Одеси та області за весь час війни. Близько 20 ракет та дрони-камікадзе Shahed атакували Одещину в декілька хвиль.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися