Денна ракетна атака Одещини: куди влучив ворог

Ворог випустив по Одещині 7 крилатих ракет різного типу

Ворог продовжує обстрілювати Одеську область ракетами вже 4 добу. На відміну від попередніх нічних атак, зараз окупанти вдень запустили ракети по регіону.

Про це повідомляє ОК “Південь”.

Під час денної атаки на об'єкт інфраструктури в Білгород-Дністровському районі, ворог запустив 7 крилатих ракет різного класу. Масштаби руйнувань наразі уточнюються військовими та органами місцевої влади.

Раніше, речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону зазначив, що за попередніми даними ворог випустив щонайменше 4 ракети “Онікс” по Одещині.

Що відомо про “Онікс”

Ракета "Онікс” — це сучасна крилато-ракетна система, розроблена ракетним конструкторським бюро "Алмаз-Антей" в Росії. Вона також відома як "Яхонт" (англ. "Yakhont") в експортній версії. Ракета була створена для використання на надводних ракетних комплексах, призначених для протикорабельної та берегової оборони.

Технічні характеристики:

  • "Онікс" є супутниково-наведеною ракетою, здатною до маневрування в повітрі за допомогою векторного керування тяги. Це дозволяє ракеті уникати густини повітря та уникати протиповітряної оборони.

  • Залежно від версії та модифікації, дальність стрільби ракети може сягати від кількох сотень до кількох тисяч кілометрів.

  • "Онікс" відомий своєю високою швидкістю, здатністю до перевищення швидкості звуку (надзвукової) та використання низьких траєкторій польоту для зменшення імовірності виявлення та зниження часу реакції противника.

  • Оснащений сучасними радіолокаційними системами наведення, що дозволяють досягати високої точності поразки цілей.

Застосування:

  • Головним застосуванням ракети "Онікс" є протикорабельна оборона та берегова оборона. Вона може ефективно використовуватись проти великих повітряних цілей, таких як кораблі та надводні судна.

  • Ракета також використовується для підриву берегових цілей, таких як радарні станції, протиповітряні оборонні системи та інфраструктура противника.

Нагадаємо, що вже четверту ніч поспіль ворог обстрілює Одещину ракетами. Після трьох ночей атак на портову інфраструктуру, російські терористи вирішили знищити аграрні підприємства області.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися