Внаслідок пожеж на Одещині знищено понад 16 гектарів землі

За останню добу рятувальники 19 разів ліквідовували пожежі на Одещині

Загоряння сухої рослинності стали серйозною проблемою на території Одещини протягом цього літа. Лише протягом останньої доби рятувальники ліквідували 19 пожеж, які знищили загальну площу понад 16 гектарів землі.

Про це повідомляє ГУ ДСНС в Одеській області. 

Незважаючи на застереження рятувальників про шкідливість та небезпеку спалювання сухої трави, люди продовжують нищити природу та завдавати шкоду усьому живому,  не кажучи вже про серйозну загрозу для життя та здоров’я громадян. Шановні громадяни, не паліть  суху траву та сміття. Не завдавайте шкоди собі та оточуючим, — йдеться в повідомленні.

Більшість цих загорянь були наслідком недбалого ставлення громадян до природного середовища. Рятувальники раз у раз закликають мешканців бути уважними та не допускати знищення рідної землі. Їхні основні поради такі:   

  • не випалюйте стерню на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках; 

  • не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями;  

  • не кидайте недопалки та сірники на землю.  

У випадку виникнення пожежі чи будь-якої іншої надзвичайної події, важливо негайно зателефонувати до Служби порятунку за номером 101. Це допоможе уникнути подальшого поширення вогню та зберегти природне довкілля.

Нагадаємо, що на Одещині поліцейські спільно із рятувальниками встановили особи двох неповнолітніх, які навмисно підпалювали суху рослинність, в результаті чого виникла масштабна пожежа.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися