На Одещині підлітки підпалили суху рослинність: виникла масштабна пожежа

Хлопцям загрожує штраф на суму від 3060 до 6120 гривень

На Одещині поліцейські спільно із рятувальниками встановили особи двох неповнолітніх, які навмисно підпалювали суху рослинність, в результаті чого виникла масштабна пожежа.

Інцидент трапився 23 червня в смт Суворове. Через спекотну і вітряну погоду вогонь швидко розповсюджувався на велику територію, вогнеборцям знадобилось близько 4 годин для того,щоб ліквідувати пожежу.

Через те, що адміністративна відповідальність настає з 16 років, за фактом пожежі на підлітків складено адмінпротокол. Для хлопців передбачена відповідальність у вигляді штрафу на суму від 3060 до 6120 гривень. Згідно чинного законодавства, адміністративні правопорушення щодо неповнолітніх розглядає суд, тому матеріали по справі було направлено до відповідного органу влади для прийняття подальшого рішення.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що в Болградському районі активно проводиться збирання ранніх зернових і зернобобових культур. Про це повідомила пресслужба райдержадміністрації. Станом на 10 липня, сільгосппідприємства зібрали 106965 тонн з показником врожайності 36 ц/га. З них обмолочено 80% від запланованих площ озимого ячменю з середньою урожайністю 38,4 ц/га.

Нагадаємо, що загоряння сухої рослинності стали серйозною проблемою на території Одещини протягом цього літа. За цей період трапилося близько 200 пожеж, які спричинили знищення понад 50 гектарів землі. І лише протягом останньої доби рятувальники здолали 12 пожеж на площі понад 5 гектарів. Про це повідомляє пресслужба Головне управління ДСНС України в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися