На Одещині аграрії Болградського району намолотили перші 100 тисяч тонн

На даних час вже зібрано 106965 тон з урожайністю 36ц/га

В Болградському районі активно проводиться збирання ранніх зернових і зернобобових культур. Про це повідомила пресслужба райдержадміністрації. 

Станом на 10 липня, сільгосппідприємства зібрали 106965 тонн з показником врожайності 36 ц/га.  З них обмолочено 80% від запланованих площ озимого ячменю з середньою урожайністю 38,4 ц/га. З 4241 га засіяних озимою пшеницею намолотили 12200 т, що складає 7% від запланованих площ. Середня урожайність склала 28,8 ц/га. З 2009 га засіяних горохом намолочено 4809 тонн, при середній врожайності 23,9 ц/га.  Це 57% від запланованих до збирання площ.

Крім того, зібрано озимого ріпаку на площі 14090 га (51,5% від запланованих площ), намолочено 24360 т, середня урожайність склала 17,3 ц/га. Зазначається, що сільгосппідприємства району повністю забезпечені зернозбиральною технікою,  паливно-мастильними матеріалами та  сезонними працівниками.

“Болградська РВА висловлює щиру вдячність аграріям району за наполегливу, напружену та самовiддану працю на рiдній землi! Вирощений та зiбраний врожай - це результат наполегливої та сумлiнної праці що забезпечує продовольчий фронт України. Адже відчайдушна боротьба українського народу проти російських загарбників ведеться не лише на полях битв, але й на сільськогосподарських ланах. Продовольчий фронт — надважливий. Від успіхів на ньому залежить харчова безпека України й світу”, - йдеться в повідомленні.

Раніше “Коментарі” повідомляли. що Транспортні засоби придбали і підготували аграрії, меценати, підприємці, керівництво громад району та небайдужі громадяни, які змогли згуртуватися завдяки зусиллям керівництва Одеської ОВА та Подільської РДА. 

Нагадаємо, що поліцейські затримали жителя Білгород-Дністровського району, який ошукав 18 людей на продажі дров. 45-річний уродженець села Кулевча опублікував у соціальній мережі оголошення про продаж деревини, якої насправді не мав, і обіцяв покупцям доставити її на умовах передоплати.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися