"Бонжур месьє": на Одещині француз на каяку порушив кордон запливши до порту “Рені”

Француз понад 50 днів мандрував на каяку Європою та випадково порушив кордон з Україною

Понад 50 днів тому, 43-річний громадянин Франції вирушив на незвичайну подорож на своєму двомісному каяку. Протягом всієї подорожі, в яку він вирушив з німецького міста Ляйпхайм, французький “каякер” періодично заходив до берегів різних країн Єврозони, щоб поповнити запаси провізії. Останнім пунктом його маршруту була Україна, але подорож закінчилася не так, як він планував.

Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Під час однієї зі своїх зупинок, чоловік ненавмисно зайшов у акваторію порту “Рені” на Дунаї, порушивши український кордон. Він повідомив українським прикордонникам, що втратив орієнтир і випадково потрапив в Україну. Початково планувавши потрапити до Чорного моря через Тульчинське гирло, французу довелося стикнутися з адміністративними наслідками своєї помилки.

Українські прикордонники оформили на француза документи адмінпровадження, а після розгляду справи судом, він буде переданий румунській стороні згідно з процедурою реадмісії. Подорож “каякера”, яка тривала 51 день і пролягала крізь різноманітні країни Європи, завершилася цікавим, але несподіваним закінченням через випадкове порушення кордону.

Нагадаємо, що на Одещині прикордонники Ізмаїльського загону затримали двох громадян Румунії. Вони незаконно перетнули кордон на українській ділянці річки Дунай поблизу міста Вилкове.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися