На Одещині поліція викрила чоловіка із 27 кг раків сумнівного походження

Мешканець Болграду купив раків у невідомої особи для перепродажу

На Одещині в місті Болград було виявлено та затримано чоловіка, який незаконно перевозив у своїй автівці понад 27 кілограмів раків. Поліцейські виявили порушення під час перевірки документів та огляду транспортного засобу.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

Під час перевірки документів та транспорту, поліцейські помітили раків у автомобілі чоловіка. Водій не міг пред’явити документи, що засвідчують законність походження біоресурсів, заявивши, що придбав їх у невідомої особи з метою перепродажу. За це правоохоронці склали адміністративний протокол на чоловіка.

59-річному чоловікові загрожує штраф від 510 до 1700 гривень, що становить від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією раків або без неї. 

Нагадаємо, що починаючи з 17 липня дозволяється вилов раків у річці Дунай та придунайських озерах. Згідно з Правилами любительського і спортивного рибальства, кожна особа має право впіймати протягом однієї доби до 30 раків на водоймах загального користування.

Також “Коментарі” писали, що на Одещині правопорушники за допомогою забороненого знаряддя лову зловили раків та рибу в забороненій зоні на озері Ялпуг. За такі дії їм загрожує штраф до 51 тисячі гривень або до трьох років обмеження волі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися